Batoane de ciocolată cu brânzică

Batoane de ciocolată cu brânzică

Mi-a plăcut foarte mult ideea de a face aceste batoane, imediat cum am văzut-o pe un forum am și aplicat-o, mai ales că aveam și un ajutor mic mare devorator de ciocolată :)

Este simplu, doar singura condiție este să aveți forme de brioșe din silicon, se găsesc acum în multe magazine online și la Ikea.

Umplutura am improvizat-o și a fost perfectă, chiar neașteptat pentru mine, cantitatea de nucă de cocos să știți că poate varia din cauza consistenței brânzicii, cu cât este mai lichidă cu atât mai mult cocos va lua. Apropo, cred că ar merge aici ca umplutură și crema de cocos de la Tortul Bounty.

Nu prea pot să pun cantități foarte exacte pentru că depinde de mărimea formelor, adâncimea lor, dar aproximativ ar trebui să ajungă pentru cam 8 forme de brioșe.

Deci, un desert extraordinar de bun, aspectuos și sigur sănătos!

Ingrediente

Ciocolată albă/neagră
200 g
   
Brânză de vaci
500 g
   
Miere
3 linguri
reglați după gust, la cât de dulce vă place
Nucă de cocos
200 g
atât cât va lua brânzica ca să fie groasă și să nu curgă
Stafide
2 linguri
eu am pus coacăze uscate - dar se poate și fără fructe uscate

Pași de urmat

Pas 1

Topiți ciocolata la microunde sau baie de aburi.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 1
Pas 2

Cu o pensulă se ung formele de silicon pentru brioșe.

Eu am folosit 6 forme dreptunghiulare și 2 rotunde simple.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 2
Pas 3

Le puneți pe un fund și lăsați la frigider pentru 15-20 de minute.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 3
Pas 4

După acest timp le mai ungeți o dată cu ciocolată și mai puneți la frigider pentru 15 minute.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 4
Pas 5

În acest timp preparați umplutura de brânză:

- adăugați mierea, stafidele și nuca de cocos până obțineți o consistență groasă, să nu curgă.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 5
Pas 6

Umpleți formele cu brânzică, presați bine să nu fie goluri.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 6
Pas 7

Se unge stratul de brânzică cu ciocolată, eu aș recomanda să ungeți mai gros, chiar în 2 reprize, ca și pereții formelor.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 7
Pas 8

Mai lăsați la frigider minim 15 minute, apoi le scoateți atent din forme. Se scot destul de bine, siliconul este perfect pentru așa ceva.

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 8
Pas 9

Și o secțiune delicioasă :)

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 9
Pas 10

Le serviți cu un ceai/cafea.

Sofia a mâncat vreo 2 din prima, i-au plăcut mult "brioșele" cu ciocolată :)

Poftă Bună!

Batoane de ciocolată cu brânzică - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 37

ella.elena
ella.elena 13 Oct 2019, 16:08

Mmm gustul copilariei pentru branzica dulce 😊 E geniala combinatia branzica+cocos+ciocolata neagra ❤

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
AnastasiaHirzob771
Anastasia (AnastasiaHirzob771) 20 May 2018, 15:50

Delicios desertul...am folosit crema de la tortul Bounty. Trebuie de avut grija sa se răcească complet inainte de a o pune în formele unse cu ciocolată. Multumesc, Lena!

Anna Aniuta
Anna Aniuta 25 Sep 2015, 19:08

Dupa ce ungem prima data formele si stau la frigider 15-20min, ciocolata topita nu se intareste iar?(cea ramasa) Trebuie incalzita iar pentru runda 2 sau o tot tinem pe aburi?

lena
Elena (lena) Anna Aniuta 25 Sep 2015, 21:43

Da, reincalziti ciocolata cand se raceste.

Corina.Iasi
Corina.Iasi 04 Jan 2015, 16:10

Foarte faina ideea cu formele de briose ciocolatite :))

voi incerca si eu, doar ca umplutura vreau s-o incerc in stil Dots (branza cu un pic de unt, zeama de portocale & zahar vanilat)

Nota mea pentru rețetă:
bibi13
bibi13 04 May 2014, 13:00

buna, eu am folosit ciocolata alba aerata Poiana.....nu mi-a iesit prea bine, deorece nu prea s-a lipit ciocolata....ce as putea sa fac? app foarte buna reteta

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) bibi13 04 May 2014, 22:21

Puneti pe viitor ciocolata neagra si totul va fi bine, urmati exact reteta.

Pe astea le mancati cumva, nu cred ca mai pot fi reparate dar la gust sigur sunt bune :)

Antonia Madalina
Antonia Madalina 09 Feb 2014, 12:46

FOARTE BUNE RETETELE 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
alehapi
alehapi 14 Dec 2013, 21:03

O intrebare...in formele de hartie se pot face oare?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) alehapi 14 Dec 2013, 22:00

Nu cred, forma de hartie se cam lasa si inmoaie.

lena
Elena (lena) 28 Sep 2013, 20:15

Sa aveti pofta buna!

tatinela
tatinela 03 May 2013, 17:23

vreau si eu sa le fac dar n-am forme de zilicon,in de astea simple n-o sa iasa?

Nota mea pentru rețetă:
crisan
alexandra crisan (crisan) 15 Apr 2013, 15:14

iami iami ce bine arata. 

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile