Cremă de ciocolată(Ganache)
Cea mai vestită și clasică cremă de ciocolată(ganache) de fapt este o combinație de frișcă cu ciocolată amăruie - deci ingenios de simplă, foarte fină și gustoasă. Este folosită în multe prăjituri și torturi, pentru decor și în multe deserturi.
Combinații veți găsi multe, de fiecare dată cam diferite proporțiile de frișcă și ciocolată - eu am rămas la această rețetă de ganache care îmi place foarte mult, își păstrează culoarea intensă de ciocolată, este densă și poate fi folosită și pentru a orna frumos un tort.
În ultimul pas vă dau și o variantă cu mai puțină ciocolată și mai multă frișcă, să observați culoarea și textura.
Ingrediente
●
Ciocolată neagră/amăruie
250 g
procent de cacao minim 55%
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
200 ml
●
Unt
50 g
moale, la temperatura camerei
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol rupeți ciocolata bucățele, adăugați untul moale.
Pas 2
Frișca o turnați într-o cratiță și puneți pe foc până începe să fiarbă.
Pas 3
O turnați peste ciocolată și unt.
Pas 4
Amestecați ușor cu lingura și o lăsați în pace 7-10 minute.
Pas 5
După acest timp luați un tel și începeți să amestecați cu mișcări circulare în cremă.
Veți observa cum pe parcurs devine tot mai uniformă și densă.
Pas 6
Cam așa ar trebui să fie gata de pus la rece.
Trebuie să se răcească bine câteva ore, sau chiar peste noapte, la frigider.
Pas 7
Și asta-i crema gata de lucrat.
De multe ori veți găsi rețete care recomandă s-o bateți bine cu mixerul, eu nu fac așa - o las mătăsoasă și mai densă.
De obicei după bătutul cu mixerul crema devine mai deschisă la culoare și mai pufoasă.
Pas 8
Aici am pus doar 500ml frișcă fierbinte+150g ciocolată amăruie(fără unt) - la fel amestecat, răcit.
Am bătut-o bine cu mixerul, a avut o culoare mai ciudată, un maro deschis.
Deci alegeți varianta care vă place, eu rămân cu prima :)
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
180 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)