Cremă de ciocolată(Ganache)

Cremă de ciocolată(Ganache)

Cea mai vestită și clasică cremă de ciocolată(ganache) de fapt este o combinație de frișcă cu ciocolată amăruie - deci ingenios de simplă, foarte fină și gustoasă. Este folosită în multe prăjituri și torturi, pentru decor și în multe deserturi.

Combinații veți găsi multe, de fiecare dată cam diferite proporțiile de frișcă și ciocolată - eu am rămas la această rețetă de ganache care îmi place foarte mult, își păstrează culoarea intensă de ciocolată, este densă și poate fi folosită și pentru a orna frumos un tort.

În ultimul pas vă dau și o variantă cu mai puțină ciocolată și mai multă frișcă, să observați culoarea și textura.

Ingrediente

Ciocolată neagră/amăruie
250 g
procent de cacao minim 55%
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
200 ml
   
Unt
50 g
moale, la temperatura camerei

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol rupeți ciocolata bucățele, adăugați untul moale.

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 1
Pas 2

Frișca o turnați într-o cratiță și puneți pe foc până începe să fiarbă.

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 2
Pas 3

O turnați peste ciocolată și unt.

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 3
Pas 4

Amestecați ușor cu lingura și o lăsați în pace 7-10 minute.

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 4
Pas 5

După acest timp luați un tel și începeți să amestecați cu mișcări circulare în cremă.

Veți observa cum pe parcurs devine tot mai uniformă și densă.

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 5
Pas 6

Cam așa ar trebui să fie gata de pus la rece.

Trebuie să se răcească bine câteva ore, sau chiar peste noapte, la frigider.

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 6
Pas 7

Și asta-i crema gata de lucrat.

De multe ori veți găsi rețete care recomandă s-o bateți bine cu mixerul, eu nu fac așa - o las mătăsoasă și mai densă.

De obicei după bătutul cu mixerul crema devine mai deschisă la culoare și mai pufoasă.

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 7
Pas 8

Aici am pus doar 500ml frișcă fierbinte+150g ciocolată amăruie(fără unt) - la fel amestecat, răcit.

Am bătut-o bine cu mixerul, a avut o culoare mai ciudată, un maro deschis.

Deci alegeți varianta care vă place, eu rămân cu prima :)

Poftă Bună!

Cremă de ciocolată(Ganache) - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 180 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (7 voturi)
Sursă: niksya.ru

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 98

Cristina P.
Cristina P. 03 May 2024, 18:16

Buna seara. Am facut aceasta crema dar mi-a iesit foarte tare, ce pot sa adaug s-o fac mai cremoasa?Chiar si batuta e tare.  Am folosit ciocolata de 45%. Vreau sa umplu un toart cu aceasta crema dar ce mi-a ieait pare mai potrivita pentru  a imbraca tortul. Multumesc.

lena
Elena (lena) Cristina P. 03 May 2024, 18:30

O mai dizolvati cu niste smantana pentru frisca eventual…

DumitracheElena
DumitracheElena 13 Dec 2020, 23:39

Buna.

Daca doresc sa folosesc aceasta crema pt a umple nuci, o pot lasa in varianta nebatuta cu mixerul?

Multumesc mult

lena
Elena (lena) DumitracheElena 14 Dec 2020, 07:15

Sigur, chiar mai bine.

Nadia.Lisnic
Nadia.Lisnic 19 Sep 2020, 14:44

Pana la urma am fugit dupa ciocolata! Lena, ...delicioasa e crema asta,superba!! Multumim!!!

TanDi
TanDi 12 Apr 2018, 22:20

Atasez poza cu crema mea verde. Am inlocuit ciocolata neagra cu cea alba si am colorat-o cu suc de spanac. A cam curs,dar nu alarmant ; s-a intarit la frigider. Undeva am gresit si cred ca am pus prea mult suc de spanac, iar data viitoare as intari-o cu putina gelatina.

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) TanDi 17 Apr 2018, 08:54

Foarte fain, bravo!

kmonik
kmonik 24 Jan 2016, 20:36

Lena, mi-a reusit crema,cu frisca de kafland, ciocolata primola neagra 55% si unt de 65%. Dupa 15 min. de stat la frigider, crema a fost perfecta pt a fi pusa pe post de glazura la prajitura "Bounty bars" de pe site. A fost un deliciu pt musafiri. Iat-o si in poze.

Poza mea pentru rețetă:
LauraT
LauraT 05 Nov 2015, 10:16

Multumesc frumos.Primola am luat si eu.untul este de 65% sper sa iasa.revin cu impresii dupa ce l-am facut.

Foarte tare site-ul,felicitari!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
AlinaDrg
AlinaDrg 26 Nov 2014, 00:13

Este cea mai simpla si buna crema,am incercat si cu ciocolata cu lapte si cu ciocolata alba,e o reteta minune,o folosesc f des pt rulade,si mai adaug de obicei si fructe(mai des zmeura).nota 20 pt cum ai explicat reteta

Nota mea pentru rețetă:
taniulya
taniulya 23 Jul 2014, 23:19

Lna, crema e DEMENTIALA!!! E atit de gustoasa ca o sa mi se faca rau la cit am mincat, ca nu era nimeni pe alaturi sa-mi dea peste miina :) Merci, as pune nota 20 daca ar fi!

Nota mea pentru rețetă:
Katrin
Katrin 16 Mar 2014, 16:14

Aici si prajiturica mea,  nu cred ca mi-a iesit crema asa cum trebuia, fiindca am folosit frisca de 11%, lenea e cucoana mare sa mai fi cautat de 30% :) Oricum, si asa e foarte buna prajitura. Data viitoare voi incerca varianta mixata, acum am amestecat-o doar. Si nici nu a stat la rece cat trebuie, ca ai mei nu au rabdare niciodata :) 

Lena, inca o data multumiri pentru retetele impartasite cu noi !! :*******

Poza mea pentru rețetă:
sakagoka
sakagoka 24 Sep 2013, 22:02

Am si eu o neclaritate. Smantana dulce se bate mai intai cu zahar pudra pana se face frisca si apoi se pune la fiert sau se pune smantana dulce simpla la fiert?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) sakagoka 25 Sep 2013, 08:46

Nu am mentionat ca trebuie batuta, o turnati simpla asa la fiert.

Arată toate comentariile