Cannelloni cu carne

Cannelloni cu carne

Este o rețetă pentru cei care vor să mai diversifice meniul. Se pregătește simplu și repede, în schimb aveți șansa să vă uimiți oaspeții cu ceva nou și gustos.

Semipreparate

600 g
Adică o porție, conform rețetei.

Ingrediente

Apă
200 g
   
Pulpă de porc/vită
300 g
Carnea trebuie tocată, dacă nu aveți tocător cumpărați carnea gata tocată.
Ciuperci conservate
300 g
   
Roșii
3 buc
   
Ceapă albă
3 buc
   
Cașcaval clasic
100 g
   
Cannelloni
13 buc
Cantitatea de cannelloni poate varia în funcție de mărimea tăvii de cuptor și de cantitatea de umplutură.
Sare
1 lingurita
Puneți câte puțin, în funcție de preferință sărați mai puțin sau mai mult.
Piper negru
5 g
Adică un vârf de cuțit, sau mai mult dacă vă place mai iute.

Pași de urmat

Pas 1

Se taie și se călește ceapa în puțin ulei.

După ce se călește ceapa se pun ciupercile scurse de apă și se mai lasă 10 min la foc mediu să se pătrundă bine.

Apoi se adaugă carnea tocată, se amestecă continuu și se mai mărunțește cu lingura ca să nu se formeze bucăți mari de carne tocată.

La urmă se pun roșiile tocate mărunt.

Cannelloni cu carne - Pas 1
Pas 2

Se lasă să fiarbă la foc mic compoziția până când scade sucul de roșii.

Se pune sarea și piperul.

Cannelloni cu carne - Pas 2
Pas 3

Compoziția se lasă să se răcească puțin.

Apoi se pune cașcavalul ras și se amestecă bine.

Cannelloni cu carne - Pas 3
Pas 4

Astfel arată Cannelloni, de obicei sunt mai mult de 10-15 bucăți.

Cannelloni cu carne - Pas 4
Pas 5

Se umple fiecare cannelloni cu compoziția de carne. Eu am încercat cu lingurița, până la urmă tot cu mâna le-am umplut : ) și se aranjează într-o tavă de cuptor mai adâncă.

Cannelloni cu carne - Pas 5
Pas 6

Se toarnă puțină apă, aprox. o cană peste cannelloni.

 Apoi se prepară sosul  "Bechamel" conform rețetei și se toarnă deasupra la cannelloni din tavă.

Cannelloni cu carne - Pas 6
Pas 7

Se acoperă tava cu un capac sau folie de aluminiu și se pune în cuptorul încins timp de 30 de minute.

Cu 5 minute înainte de a scoate tava din cuptor, luați folia la o parte - se rumenește puțin compoziția.

Cannelloni cu carne - Pas 7
Pas 8

Așa arată compoziția după ce este scoasă din cuptor.

Se scot cu paleta din tavă și se servesc după preferință cu smântână sau iaurt.

Cannelloni cu carne - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (9 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 37

Dia.Si.
Dia.Si. 18 Sep 2022, 14:26

Mulțumim, mi-a plăcut aceasta "lasagna" cu ciuperci. Am folosit "tuburi" de la o marca ultra cunoscuta și am umplut 18 bucăți.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CiofuDiana787
Ciofu Diana (CiofuDiana787) 03 Apr 2020, 19:52

Buna ziua. Pastele se fierb sau se pun asa??

lena
Elena (lena) Ciofu Diana (CiofuDiana787) 03 Apr 2020, 19:57

Nu se fierb, urmato exact pasii.

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 04 Mar 2020, 18:51

Am făcut rețeta,  doar ca nu am utilizat canneloni standard, dar macaroane gigante in forma de tuburi, pe care le-am montat in straturi si cu sos bechamel intre ele. S-a primit frumos si gustos 😘

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
irachka
irachka 19 Feb 2015, 12:31

Doamne cat am retrait eu cu aceasta reteta dar pina la urma a fost una cu succes, mersi Lena esti o minune

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Natalii
Nata F (Natalii) 20 Oct 2014, 20:36

Am facut si eu aceasta mincare o luna in urma-  a fost DELICIOASA SI LAUDATA !!!nota 10 !!! foarte gustos!!!

Lena, multumesc de retete minunate!!! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 22 Mar 2014, 22:02

Buna. Aceste cannelloni seamana cu lasagne. Foarte bune.Am facut 16 buc, din care 2 cu spanac. Dar cele cu carne au fost mai apreciate. Sosul Bechamel, mi-a fost cam mult si nu l-am pus pe tot.Deasupra am adaugat si putin sos cu rosii cherry.Si eu am folosit spritzul de tort, si a mers f.bine si repede. Multumesc pentru reteta. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Draculina969
Draculina969 20 Oct 2013, 21:53

oare ar merge bechamelul inlocuit cu sosul folosit la reteta de lasagna light?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Draculina969 21 Oct 2013, 11:18

Cred ca ar merge.

Cori
Cori 15 Jan 2012, 20:50

O delicatesa de paste, as spune eu. E ceva mai migaloasa treaba cu umplutul tuburilor dar merita. Nu am amestecat pana acum compozitia cu cascavalul ras, il puneam doar pe deasupra, dar mi-ai dat o idee buna. Merci. Nu stiu daca e bine, dar pe deasupra, in afara de sosul bechamel pun si niste sos de rosii. 

Poza mea pentru rețetă:
ancutica2220
ancutica2220 12 Jan 2012, 00:01

Cred ca o cutie de ciuperci de 400 g.

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 17 Sep 2010, 11:44

De cand mancam impreuna cu copii am declarat razboi ciupercilor la cutie si folosim doar ciuperci proaspete. Incercati sa folosisti doar ciuperci proaspete si aveti doua avantaje: pret avantajos si gust de CIUPERCI. Felicitari pentru prezentare! Desi le fac in sos de rosii cred ca sunt gustoase si cu bechamelul.

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile