Semipreparate
●
600 g
Adică o porție, conform rețetei.
Ingrediente
●
Pulpă de porc/vită
300 g
Carnea trebuie tocată, dacă nu aveți tocător cumpărați carnea gata tocată.
●
Ciuperci conservate
300 g
●
Cannelloni
13 buc
Cantitatea de cannelloni poate varia în funcție de mărimea tăvii de cuptor și de cantitatea de umplutură.
●
Sare
1 lingurita
Puneți câte puțin, în funcție de preferință sărați mai puțin sau mai mult.
●
Piper negru
5 g
Adică un vârf de cuțit, sau mai mult dacă vă place mai iute.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se taie și se călește ceapa în puțin ulei.
După ce se călește ceapa se pun ciupercile scurse de apă și se mai lasă 10 min la foc mediu să se pătrundă bine.
Apoi se adaugă carnea tocată, se amestecă continuu și se mai mărunțește cu lingura ca să nu se formeze bucăți mari de carne tocată.
La urmă se pun roșiile tocate mărunt.
Pas 2
Se lasă să fiarbă la foc mic compoziția până când scade sucul de roșii.
Se pune sarea și piperul.
Pas 3
Compoziția se lasă să se răcească puțin.
Apoi se pune cașcavalul ras și se amestecă bine.
Pas 4
Astfel arată Cannelloni, de obicei sunt mai mult de 10-15 bucăți.
Pas 5
Se umple fiecare cannelloni cu compoziția de carne. Eu am încercat cu lingurița, până la urmă tot cu mâna le-am umplut : ) și se aranjează într-o tavă de cuptor mai adâncă.
Pas 6
Se toarnă puțină apă, aprox. o cană peste cannelloni.
Apoi se prepară sosul "Bechamel" conform rețetei și se toarnă deasupra la cannelloni din tavă.
Pas 7
Se acoperă tava cu un capac sau folie de aluminiu și se pune în cuptorul încins timp de 30 de minute.
Cu 5 minute înainte de a scoate tava din cuptor, luați folia la o parte - se rumenește puțin compoziția.
Pas 8
Așa arată compoziția după ce este scoasă din cuptor.
Se scot cu paleta din tavă și se servesc după preferință cu smântână sau iaurt.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)