Tort "Hello Kitty"

Tort "Hello Kitty"

Așa este o perioadă acum la noi în familie că în 5 zile sărbătorim zilele de naștere la 3 cele mai dragi persoane - Sofi, mama și nașa - acest tort este o dedicație pentru ele, forma și tipul tortului sunt sugerate bineînțeles de Sofi :)

M-am frământat mult până am hotărât ce fel de tort să fac (nu sunt mare artistă în decorațiuni și desenat), dar după declarația Sofiei că "O ado'l pe Hello Kitty!" am zis Kitty să fie...

Și nu a fost chiar atât de greu cum mi-am închipuit, dacă urmați pașii sigur reușiți și voi să vă impresionați copilașii cu un tort mai deosebit și pe placul lor.

La blat am folosit un pandișpan pe bază de nuci, morcovi și scorțișoară - foarte fraged, aromat și gustos. În combinație cu cremă de mascarpone și frișcă a fost și mai delicios. Bineînțeles puteți să-l folosiți ca bază și pentru un tort simplu, nu în formă de Kitty și invers, pentru a face un tort în forma asta puteți folosi orice pandișpan și blat de tort vă place.

La ultimul pas aveți ca de obicei și o secțiune delicioasă :)

Ingrediente

Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
1 l
plus cacao și colorant natural roz(eu am găsit unul de sfeclă roșie) pentru decorul colorat.
Mascarpone
500 g
   
Zahăr pudră
2 pahare
pentru a bate frișca
Morcovi
300 g
   
Nuci
100 g
   
Făină albă calitate superioară
320 g
   
Ouă
5 buc
   
Zahăr
300 g
   
Ulei de floarea-soarelui
240 ml
   
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
   
Praf de copt
1.5 lingurite
   
Sare
0.5 lingurite
   
Scorțișoară
1.5 lingurite
   
Esență de vanilie
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătim blatul pentru tort:

- Morcovul se dă prin răzătoarea măruntă.

Tort "Hello Kitty" - Pas 1
Pas 2

- Nucile se călesc puțin în tigaie, aveți grijă să nu le ardeți.

Tort "Hello Kitty" - Pas 2
Pas 3

- Făina se amestecă cu bicarbonatul, praful de copt, sarea și scorțișoara.

Tort "Hello Kitty" - Pas 3
Pas 4

Într-un bol puneți ouăle, adăugați zahărul și vanilia - le bateți spumă albă cu mixerul.

Tort "Hello Kitty" - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugați câte puțin ulei și continuați să mixați până se încorporează complet.

Tort "Hello Kitty" - Pas 5
Pas 6

Adăugați compoziția de făină, amestecați cu un tel sau ușor cu mixerul.

Tort "Hello Kitty" - Pas 6
Pas 7

Urmează morcovul și nucile, amestecați.

Tort "Hello Kitty" - Pas 7
Pas 8

Turnați aluatul într-o formă de cuptor (la mine este cu 28 cm diametru) așternută cu hârtie de copt.

Puneți la cuptor pentru 45 minute la 180 grade, până trece testul scobitorii.

Tort "Hello Kitty" - Pas 8
Pas 9

Lăsați să se răcească complet.

Tort "Hello Kitty" - Pas 9
Pas 10

Acum trecem la partea cu montarea tortului:

În primul rând vă recomand să desenați un cap de Hello Kitty pe o hârtie de copt, ca inspirație puteți folosi multe desene pe care le găsiți în Google Images.

La noi cel mai bun la desen este tati, deci lui i-a revenit și sarcina :)

Apoi tăiați desenul și veți avea forma bună pentru a tăia corect pandișpanul.

Tort "Hello Kitty" - Pas 10
Pas 11

După ce ați scos pandișpanul răcorit din tavă puneți pe el forma tăiată din hârtie și urmând conturul tăiați la fel marginile pandișpanului.

Tort "Hello Kitty" - Pas 11
Pas 12

Apoi tăiați pandișpanul în 3 foi (sau 2).

Tort "Hello Kitty" - Pas 12
Pas 13

Pentru crema de frișcă se bate smântâna cu cele 2 pahare de zahăr pudră (următi instrucțiunile de aici).

Tort "Hello Kitty" - Pas 13
Pas 14

Pentru a unge tortul am făcut o cremă de mascarpone:

- se bate bine cu mixerul brânza, se adaugă câte puțin 5 linguri de frișcă bătută anterior, să se încorporeze bine.

Nu exagerați cu bătutul că poate să se taie sau se face unt, bateți doar până se încorporează.

Restul de frișcă se folosește la ornat tortul.

Tort "Hello Kitty" - Pas 14
Pas 15

Pe platoul de tort se pune prima foaie de tort tăiată anterior (nu uitați să așterneți hârtie de copt pe margini).

Se unge din abundență cu cremă de mascarpone.

Tort "Hello Kitty" - Pas 15
Pas 16

La fel se pun și restul foilor, nivelați bine crema deasupra și pe bordurile tortului.

Tort "Hello Kitty" - Pas 16
Pas 17

Acum trecem la partea cea mai fină a lucrării - ornarea.

Bordurile se decorează cu steluțe de frișcă.

Tort "Hello Kitty" - Pas 17
Pas 18

Pentru a face fundița am amestecat 1 linguriță de pudră de sfeclă roșie cu puțină frișcă.

Pudra de sfeclă am găsit-o aici.

Tort "Hello Kitty" - Pas 18
Pas 19

Cu un dui de floricele mai mărunte am făcut fundița (am făcut conturul cu un cuțit și apoi l-am umplut cu frișcă roz).

Tort "Hello Kitty" - Pas 19
Pas 20

Apoi am completat restul din suprafața de deasupra tortului cu floricele de frișcă.

Tort "Hello Kitty" - Pas 20
Pas 21

Pentru nas, ochi și mustăți amestecați puțină frișcă cu 1 lingură de cacao.

Tort "Hello Kitty" - Pas 21
Pas 22

Și desenați ochii, nasul și mustățiile.

La mine nu au ieșit chiar perfecte, dar a mers pentru prima dată:)

Se scot marginile de hârtie de copt.

Tort "Hello Kitty" - Pas 22
Pas 23

Și gata tortul - bine de lăsat 4-5 ore la rece să se pătrundă.

Tort "Hello Kitty" - Pas 23
Pas 24

Și secțiunea promisă...

Poftă Bună!

Tort "Hello Kitty" - Pas 24

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (12-15 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

VeronicaBaran829
Veronica Baran (VeronicaBaran829) 22 Feb 2018, 12:18

Buna Lena,

As dori sa fac acest tort intr-o tava dreptunghiulara de 30pe 40,ar trebuie sa dublez cantitatile??Multumesc

lena
Elena (lena) Veronica Baran (VeronicaBaran829) 22 Feb 2018, 12:55

Da, mai bine dublate.

DianaSi
Diana (DianaSi) 17 Dec 2015, 15:20

O torta minunată. .. fetita mea a adorat sa ne ajute la ornat ..... și desigur la mancat. 

PS. L-Am ornat cu cocos și crema colorata de la Dr Oetker.

Poza mea pentru rețetă:
tatinela
tatinela 19 Sep 2013, 13:38

la mine de obicei checurile nu cres tare,daca bat albusurile aparte apoi le adaug(ca la pandispanul cu ciocolata) n-o sa creasca mai bine???

lena
Elena (lena) tatinela 19 Sep 2013, 14:18

Poti sa incerci, dar aici pandispanul iese perfect, doar bate bine ouale.

cezar
cezar 11 Jul 2013, 15:24

  si aici   inspiratia de ornare tot iti apartine 

Poza mea pentru rețetă:
Luna
Luna 08 Jun 2013, 19:01

Inspirata de la tine am facut si eu torta de ziua fetitei mele, nu am mai apucat sal gust, dar am avut numai laude, toate datorita tie lalena.ro, un multumesc mare ca faciasemenea lucruri, esti super!

Poza mea pentru rețetă:
Karen
Karen 23 Feb 2013, 02:27

LA MULTI ANI SARBATORITELOR!  IN SPECIAL SI PENTRU SOFIA :) 

SA FIE SANATOASE SI SA AIBE PARTE  DE TOT BINELE!

tortul arata si frumos si delicios :) O sa incerc blatul,nu am mascarpone pe aici :(

anad
anad 22 Feb 2013, 13:29

La multi ani pentru sarbatorite, in special pentru cea mai mica.

Ca de obicei, o reteta simpla si delicioasa

Natali
Natali 22 Feb 2013, 13:00

Superb tortul, bravo, Lena!

lena
Elena (lena) 22 Feb 2013, 12:13

Oare asa se poate face si pudra de spanac, pentru culoarea verde?

Mihaela Morar
Mihaela Morar 22 Feb 2013, 12:09

Pudra de sfecla rosie se poate obtine astfel: se pun la deshidratat felii subtiri de sfecla rosie pana cand aceastea devin foarte crocante. Puteti folosi deshidratorul iar de nu aveti, caloriferul. Apoi"cipsurile" se pun in rasnita de cafea. Se macina pana cand se transforma intr-o pudra fina. 

Arată toate comentariile