Blinii cu mere
Demult căutam o rețetă de clătite mai groase/pufoase, cum sunt pancakes-urile dar să fie o variantă mai light și bineînțeles gustoase :)
Cum am găsit această rețetă, imediat am și încercat-o și ne-au plăcut foarte mult, mai ales Sofiei... Sunt aromate, pufoase și gustoase, sigur să le salvați în rețetarul vostru, chiar merită - mai ales pentru cei care au grijă de sănătatea celor dragi.
Se poate face și în variantă de post, laptele se înlocuiește cu lapte de ovăz sau suc de mere.
Ingrediente
●
Lapte
250 ml
sau lapte de ovăz, suc de mere
●
Ulei de floarea-soarelui
1 lingura
●
Făină integrală de grâu
200 g
sau albă, integrală+secara, integrală+făină de hrișcă
●
Praf de copt
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Merele se dau prin răzătoare, sau se taie cubulețe.
Eu le-am dat prin roboțelul turbochef, dar nu foarte mărunt.
Pas 2
Într-un bol se toarnă laptele, uleiul, zahărul și sarea, apoi se adaugă merele.
Pas 3
Adăugați făina și praful de copt amestecați cu un tel.
Pas 4
Dacă vă iese aluatul prea gros mai adăugați puțin lapte, așa ca să vă iasă ca un iaurt la consistență.
Lăsați 10 minute să se pătrundă aluatul.
Pas 5
După acest timp încingeți bine o tigaie antiaderentă, o ungeți cu pensula cu puțin ulei și cu o lingură puneți clătitele la copt.
Le coaceți la foc mediu, să fie timp să se gătească și merele.
Pas 6
Le rumeniți bine pe ambele părți.
Eu prefer să le coc pe tigaia uscată și unsă doar la început cu puțin ulei, dar puteți să le prăjiți și clasic cu mai mult ulei, doar că vor fi mai grase și uleioase (dar și mai fragede).
Pas 7
Le serviți calde cu smântână, și orice gem vă place - la noi este un gem de căpșuni :)
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
4 (2 voturi)