Blinii cu mere

Blinii cu mere

Demult căutam o rețetă de clătite mai groase/pufoase, cum sunt pancakes-urile dar să fie o variantă mai light și bineînțeles gustoase :)

Cum am găsit această rețetă, imediat am și încercat-o și ne-au plăcut foarte mult, mai ales Sofiei... Sunt aromate, pufoase și gustoase, sigur să le salvați în rețetarul vostru, chiar merită - mai ales pentru cei care au grijă de sănătatea celor dragi.

Se poate face și în variantă de post, laptele se înlocuiește cu lapte de ovăz sau suc de mere.

Ingrediente

Mere
2 buc
   
Lapte
250 ml
sau lapte de ovăz, suc de mere
Ulei de floarea-soarelui
1 lingura
   
Zahăr
1 lingura
   
Sare
0.25 lingurite
   
Făină integrală de grâu
200 g
sau albă, integrală+secara, integrală+făină de hrișcă
Praf de copt
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Merele se dau prin răzătoare, sau se taie cubulețe.

Eu le-am dat prin roboțelul turbochef, dar nu foarte mărunt.

Blinii cu mere - Pas 1
Pas 2

Într-un bol se toarnă laptele, uleiul, zahărul și sarea, apoi se adaugă merele.

Blinii cu mere - Pas 2
Pas 3

Adăugați făina și praful de copt amestecați cu un tel.

Blinii cu mere - Pas 3
Pas 4

Dacă vă iese aluatul prea gros mai adăugați puțin lapte, așa ca să vă iasă ca un iaurt la consistență.

Lăsați 10 minute să se pătrundă aluatul.

Blinii cu mere - Pas 4
Pas 5

După acest timp încingeți bine o tigaie antiaderentă, o ungeți cu pensula cu puțin ulei și cu o lingură puneți clătitele la copt.

Le coaceți la foc mediu, să fie timp să se gătească și merele.

Blinii cu mere - Pas 5
Pas 6

Le rumeniți bine pe ambele părți.

Eu prefer să le coc pe tigaia uscată și unsă doar la început cu puțin ulei, dar puteți să le prăjiți și clasic cu mai mult ulei, doar că vor fi mai grase și uleioase (dar și mai fragede).

Blinii cu mere - Pas 6
Pas 7

Le serviți calde cu smântână, și orice gem vă place - la noi este un gem de căpșuni :)

Poftă Bună!

Blinii cu mere - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 4 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

Delita
Delita 05 Feb 2019, 19:12

Superbe, si într-adevăr ușoare ca textura

Nota mea pentru rețetă:
Alinusa C.
Alinusa C. 16 Oct 2015, 13:35

Chiar voi încerca,revin sa va spun dacă au iesit si eventual cu poze,daca mai am la ce si nu se mănâncă între timp 😀

Alinusa C.
Alinusa C. 15 Oct 2015, 20:29

Oare as putea sa le coc in aparatul de vafe ? Ca e mult mai comod...

lena
Elena (lena) Alinusa C. 15 Oct 2015, 21:44

Puteti incerca.

NarcisVirgiliu
NarcisVirgiliu 28 Oct 2014, 13:35

Incepand cu a doua tura mi-au iesit si am descoperit niste mici secrete ;-) 

1) dupa ce le asezi in tigaie cu lingura trebuiesc remodelate si presate, cu cat sunt mai subtiri cu atat se coc mai uniform si excluzi supriza neplacuta de a avea un miez nefacut

2) focul mic inseamna minim ce poate aragazul sa nu se inteleaga altceva si atunci cand aveti impresia ca tigaia s-a incins prea rau lasati-o putin la racit, 1-2-3 min, apoi reveniti la treaba

3) intorceti-le foarte des de pe o parte pe alta si mereu presati-le

4) foarte important asa cum spune si autoarea tigaia se pensuleaza cu ulei, nu incercati altfel ;-)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Silvisor
Silvisor 01 Apr 2013, 14:32

Mi-au iesit si mie..sotul le-a mincat intr-o secunda...Delicioase !!!!

Poza mea pentru rețetă:
ralucutza15
ralucutza15 21 Feb 2013, 19:48

Da. Le-am ras merele. Dar nu simt ca sunt coapte. Voi incerca poate altadata

lena
Elena (lena) 21 Feb 2013, 19:44

Ai pus cam multe mere sau le-ai dat prin razatoare?

Am uitat sa mentionez in reteta, atunci cand se rad blinii ies mai clicoase, dar sigur sunt coapte. Si mai tine-le pe foc mic.

ralucutza15
ralucutza15 21 Feb 2013, 19:36

Deci mie nu mi se coc in interior imi raman asa clicoase. Si am pus de toate doar ca le-am pus in dry cooker descoperit la copt. Ca nu am tigaie mai buna sa nu pun ulei

Toni
Toni 18 Feb 2013, 20:46

Buna Lena,

Am o intrebare, atat pentru aceasta reteta, cat si pentru altele la care se foloseste praful de copt. Este ok sa folosim acest praf de copt (sau in unele cazuri amoniu pentru prajituri) nestins cu zeama de lamaie sau otet? Intreb pentru ca am inteles ca praful de copt se foloseste doar stins, nu si simplu amestecat cu faina.

Iti multumesc anticipat pentru raspuns, si pentru toate retele delicioase cu care ne rasfeti.  

lena
Elena (lena) Toni 18 Feb 2013, 21:14

Toni, ai inteles gresit.

Bicarbonatul de sodiu - se foloseste in mare parte doar stins, exceptie sunt unele copturi care contin ceva acid si il sting.

Praful de copt - este acelasi bicarbonat de sodiu  doar ca este amestecat cu putin acid citric(sau alt mediu acid) si nu mai trebuie stins deloc inainte sa-l pui in coptura.

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 18 Feb 2013, 15:36

Sunt super, fragede si pufoase , ma regalez, si cum eu sunt mincator de dulciuri, le-am mai servit cu miere 

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile