Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
240 g
●
Unt
150 g
moale la temperatura camerei
●
Gălbenușuri de ou
2 buc
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Coajă de lămâie rasă
1 lingura
●
Dulceață de zmeură
100 g
sau orice dulceață mai densă, marmeladă, gem
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol puneți toate ingredientele, în afara de dulceață.
Pas 2
Amestecați bine cu un mixer, eu am folosit spiralele de la el.
Pas 3
Apoi cu mâinile adunați aluatul.
Pas 4
Formați o bilă de aluat, înveliți într-o pungă și o puneți la frigider pentru 2 ore.
Pas 5
După acest timp tăiați aluatul în bucățele mici.
Pas 6
Formați bile mici din fiecare bucățică și le puneți pe o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt. Vă iese exact o tavă din aceste cantități.
Pas 7
Cu degetul faceți adâncituri în mijlocul fiecărei bile.
Pas 8
Le coaceți 10-12 minute în cuptor preîncălzit la 200 grade, până încep ușor să se rumenească.
Pas 9
Lăsați să se răcorească apoi puneți câte puțină dulceață în fiecare adâncitură. Eu am pus zmeură preparată cu zahăr, fără fierbere.
Lăsați peste noapte să se usuce puțin dulceața deasupra, va fi mai ușor de depozitat și mâncat, să nu vă murdăriți.
Pas 10
Pudrați cu zahăr și serviți.
Foarte bune, fragede, aromate și foarte fine, le recomand neapărat.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)