Biscuiți "Ochi de Îngeri"

Biscuiți "Ochi de Îngeri"

Vă servesc cu niște biscuiți delicioși și vă doresc din tot sufletul:

Crăciun Fericit alături de cei dragi! Să petreceți în liniște, iubire și apreciați aceste clipe frumoase cu familia!

Ingrediente

Făină albă calitate superioară
240 g
   
Unt
150 g
moale la temperatura camerei
Gălbenușuri de ou
2 buc
   
Zahăr pudră
70 g
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Sare
0.25 lingurite
   
Coajă de lămâie rasă
1 lingura
   
Dulceață de zmeură
100 g
sau orice dulceață mai densă, marmeladă, gem

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol puneți toate ingredientele, în afara de dulceață.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 1
Pas 2

Amestecați bine cu un mixer, eu am folosit spiralele de la el.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 2
Pas 3

Apoi cu mâinile adunați aluatul.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 3
Pas 4

Formați o bilă de aluat, înveliți într-o pungă și o puneți la frigider pentru 2 ore.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 4
Pas 5

După acest timp tăiați aluatul în bucățele mici.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 5
Pas 6

Formați bile mici din fiecare bucățică și le puneți pe o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt. Vă iese exact o tavă din aceste cantități.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 6
Pas 7

Cu degetul faceți adâncituri în mijlocul fiecărei bile.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 7
Pas 8

Le coaceți 10-12 minute în cuptor preîncălzit la 200 grade, până încep ușor să se rumenească.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 8
Pas 9

Lăsați să se răcorească apoi puneți câte puțină dulceață în fiecare adâncitură. Eu am pus zmeură preparată cu zahăr, fără fierbere.

Lăsați peste noapte să se usuce puțin dulceața deasupra, va fi mai ușor de depozitat și mâncat, să nu vă murdăriți.

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 9
Pas 10

Pudrați cu zahăr și serviți.

Foarte bune, fragede, aromate și foarte fine, le recomand neapărat.

Poftă Bună!

Biscuiți "Ochi de Îngeri" - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 29

amidamaru78301
amidamaru78301 12 Mar 2020, 23:34

Buna

Sunt curious legat de un aspect al retetei, temperatura se aplica si la un cuptor electric? Am incercat sa gatesc conform unor retete si din pacate nu au crescut conform pozelor.

Multumesc

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 22 Jan 2018, 22:34

Lena  salut si ajutama te rog sa inteleg unde gresesc ca atunci cind dau sa de dau forma de gaurica la biluta parca se desfac pe margini nu se primesc asa frumosi rotunzi .... in rest un gust tare tare buniii 

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 23 Jan 2018, 12:57

Incearca sa pui un pic mai putina faina.

luminitaiasi
luminitaiasi 02 Jan 2016, 18:08

I-am facut tot azi, pe lg nasturei. F fragezi. Eram curioasa cum ies cu untura, pt ca am primit de la mama mea, asa ca am pus si untura si unt. F aspectuosi si gustosi. Multumesc pt reteta! A iesit din prima :). Rare sunt retetele care sa nu-mi iasa din prima, pe site-ul asta.

Poza mea pentru rețetă:
Melanie
Melanie 13 Dec 2015, 11:11

Imi permit sa raspund eu... Dulceata se pune intr-adevar dupa ce se racoresc, un gem/dulceata mai groasa si acrisoara dupa parerea mea pt ca buscuitii sunt dulci si contin si unt. Cu Nutella nu prea merg. O fi scris Lena in graba, dar Tiki urmeaza intocmai reteta, ies f buni. Si nu ii tineti prea mult la cuptor chiar daca vi se pare ca nu s-au copt bine. Eu i-am facut de f multe ori. Spor!

tiki
tiki 13 Dec 2015, 10:28

Buna. Acuma am dat pe toti biscuitii, fursecurile sa vad ce pot sa fac mai repede, si am dat si de acesti "Ochi" care m-au incantat. Dar nu am inteles ceva. In reteta spui ca-i coci 10-12 min, apoi ii lasi sa se racoreasca si pui gemul.Si la lili-i raspunzi ca nutella s-ar putea topi la copt. Care copt ? Dupa ce pun gemul, mai bag in cuptor? N-are rost....

Melanie
Melanie 19 Apr 2015, 18:37

Am facut iar buscuitii!😃 Vroiam doar sa mentionez ca am folosit de aceasta data unt President, iar gustul a fost deosebit. Oricum sunt buni, dar untul de calitate le da o textura mai fina si o aroma mult mai placuta! 

Poza mea pentru rețetă:
Melanie
Melanie 30 Mar 2015, 14:02

Cautam o noua reteta de dulciuri bune de pus la pachet copilului pt ca se cam saturase de cornuri cu gem, briose si parisiene. Asa am incercat aceasta reteta care a avut mare succes. 

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 27 Mar 2013, 22:03

Aici se văd puțin mai bine! Nu mai stați de gânduri! Mergeți și frământați!

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 27 Mar 2013, 22:01

Cei mai buni biscuiți pe care i-am mâncat vreodată! Incredibil de delicioși! Potrivit de moi, suficient de crocanți, super dulci și aromați! Eu i-am făcut cu dulceață de căpșuni și gem de gutui!

Poza mea pentru rețetă:
stefy
stefy 09 Jan 2013, 13:01

un an nou fericit iti doresc si multa sanatate tie si familiei tale !, am facut multe retete de pe site-ul tau si toate au fost foarte bune, acum ma pregatesc sa fac acesti minunati biscuiti!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile