Tort-aperitiv din ficăței de pui
Un aperitiv foarte apreciat la mine acasă, se fac niște foi mai groase ca cele de clătite, din ficat de pui (sau porc/vită) și se montează în formă de tort uns cu maioneză, usturoi.
Foarte important aici să aveți o tigaie mică, să fie mai mic tortul, cel din imagine are maxim 10-12cm. Vă descurcați și cu una mai mare - dar va fi un tort cam mare, depinde și de nr. de invitați pe care îl aveți.
Recomand să-l încercați neapărat, sigur o să vă placă - este gustos, sățios și frumos.
Ingrediente
●
Ficăței de pui
300 g
sau ficat de porc/vită
●
Sare, piper
1 lingurita
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Verdeață (mărar, pătrunjel)
1 legatura
1 legătură - pentru ornat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un blender se pun ouăle, ficățeii, făina, laptele, sarea și piperul.
Pas 3
Se încinge o tigaie mică, se unge cu puțin ulei.
Turnați câte o jumătate de polonic din aluat, sau mai mult - ca să fie o clătită mai groasă. Lăsați la foc mic-mediu să se coacă.
Pas 4
O întoarceți și lăsați să se rumenească și pe partea cealaltă.
Dacă cumva se rupe și nu vor să se țină foile mai adăugați jumătate de pahar de făină la aluat.
Pas 5
Până se fac toate foile de clătite, pregătiți restul ingredientelor pentru tort:
- căliți în puțin ulei ceapa tăiată mărunt și morcovii dați prin răzătoare.
Pas 6
- maioneza se amestecă cu usturoiul pisat.
Pas 7
Gata cu foile de clătite - le-am pus una peste alta pe parcursul coacerii.
Pas 8
Și începem să montam tortul:
- punem prima foaie, ungem cu maioneză și presărăm 1 lingură de morcov cu ceapă;
- următoarea foaie se unge simplu cu maioneză
- mai departe alternați și repetați ca mai sus până terminați toate foile sau ați ajuns la înălțimea dorită a tortului.
Pas 9
Ultima foaie se unge cu mai multă maioneză, la fel și marginile tortului.
Aici ar fi bine să-l lăsați peste noapte sau câteva ore la frigider și apoi să-l mai ungeți puțin cu maioneză și să treceți la pasul cu ornarea. Dacă nu aveți timp, merge și așa, dar nu va fi la fel de fraged.
Pas 10
Îl tăiați felii mici, cam o porție pentru fiecare persoană.
Recomand să-l tăiați înainte de ornare și de a-l pune pe masa festivă.
Pas 11
Ornați cu verdeață tăiată mărunt sau gălbenuș de ouă fierte date prin răzătoare.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)