Kanape-uri "Shuba"

Kanape-uri "Shuba"

O interesantă improvizație cu ingredientele Salatei "Shuba", și prima sugestie pentru masa festivă din acest an. Combinația de hering marinat cu legume și pâine neagră este perfectă, în plus sunt niște kanape-uri frumoase și colorate. Vi le recomand neapărat - gustoase, frumoase și deosebite, vor înfrumuseța cu siguranță orice masă de sărbătoare...

Ingrediente

Pâine neagră
1 buc
alegeți pâine cu miezul mai dens, să nu fie prea poroasă
Matias (file de hering marinat)
3 buc
cel de la Ocean Fish este extraordinar
Sfeclă roșie
1 buc
   
Cartofi
3 buc
   
Maioneză
2 linguri
   
Ceapă roșie
1 buc
   
Verdeață (mărar, pătrunjel)
1 legatura
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Sfecla și cartofii se fierb, se răcoresc și se curăță.

Apoi sfecla se dă prin răzătoare mică și se amestecă cu 1 lingură de maioneză și puțină sare. După gust puteți adăuga și usturoi pisat.

Kanape-uri "Shuba" - Pas 1
Pas 2

La fel și cartofii.

Kanape-uri "Shuba" - Pas 2
Pas 3

Pâinea se taie felii și apoi o porționați în bucățele mici tăiate pătrate/romburi sau ca mine - le-am tăiat cu un inel de inox.

Kanape-uri "Shuba" - Pas 3
Pas 4

Aranjați feliile de pâine pe platoul de servit.

Puneți pe fiecare 1 linguriță din compoziția de cartofi.

Kanape-uri "Shuba" - Pas 4
Pas 5

Apoi câte 1 linguriță din pasta de sfeclă.

Kanape-uri "Shuba" - Pas 5
Pas 6

Puneți deasupra feliile de hering și ornați cu feliuțe de ceapă roșie.

Kanape-uri "Shuba" - Pas 6
Pas 7

Puțină verdeață și gata - avem un aperitiv frumos, gustos și deosebit!

Poftă Bună!

Kanape-uri "Shuba" - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 90 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

dianaluiza
dianaluiza 14 Dec 2012, 10:15

ai uitat sa spui ca se orneaza si cu feliutze din hering..oricum imaginile arata asta...foarte bine arata

lena
Elena (lena) 14 Dec 2012, 10:21

A, da, corectez imediat :)

anamz
anamz 14 Dec 2012, 10:33

Superb , pt.anul asta cazuse din meniu salata boeuf si ma gandeam la shuba  iar varianta ta  cu knnape-uri e perfecta ,o sa fie ceva diferit si mai atractiv inclusiv pt. a mea fata de 6 ani la care design-ul primeaza chiar si la  banala felie de paine cu unt. Merci frumos Lena  si sarbatori fericite in avans .

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 14 Dec 2012, 13:08

Arata super, si cred ca trebuie sa fie ft gustoasa, combinatie de cartofi cu hering o iubesc tare tare... 

elena niculescu
elena n (elena niculescu) 03 May 2014, 07:59

oare sfecla fiarta se poate congela? as putea pune sfecla cruda (

 data prin razatoare mica si amestecata cu maioneza)?  foarte interesanta reteta!

lena
Elena (lena) elena n (elena niculescu) 03 May 2014, 08:40

Nu am congelat niciodata sfecla fiarta, nu stiu daca este bine.

Anume la aceasta reteta as recomanda sfecla fiarta, nu cruda.

elena niculescu
elena n (elena niculescu) 03 May 2014, 14:33

multumesc pt raspuns. cu siguranta voi incerca reteta