Ingrediente
●
Morcovi
1 kg
să alegeți morcovi uniformi și mai mari
●
Ulei de floarea-soarelui
0.5 pahare
●
Piper negru
1 lingurita
●
Coriandru măcinat
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cântăriți 1 kg de morcov, puteți să puneți cu rezervă încă 1 buc.
Pas 2
Morcovii se curăță și se spală bine. Apoi se dau prin răzătoare, ar trebui să fie o răzătoare din aia mai fină, ca să iasă morcovul subțire și lung, ca niște paie. Eu am folosit una specială pentru acest tip de salată.
Pas 3
Se adaugă oțetul, uleiul și mirodeniile conform cantităților de mai sus.
Pas 4
În această rețetă este foarte important ingredientul "coriandru" - îi dă aromă și gust deosebit. Eu am găsit în supermarket sub formă de boabe și l-am măcinat bine.
Pas 5
Se amestecă bine cu mâinile toată compoziția și se freacă bine până morcovul lasă suc.
Pas 6
Se poate mânca și imediat, dar este mult mai bun dacă îl lăsați pe o noapte la frigider.
Se poate păstra și 1 lună într-un borcan, presat bine și închis ermetic.
Pas 7
Cum am zis este perfect cu mâncăruri din carne și legume.
Poftă Bună!
Cantitate:
1100 g
(10-15 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (22 voturi)