Chec "Red Velvet" (de post)
Nu am avut niciodată curajul să încerc mult cunoscutul tort "Red Velvet" pentru că am un principiu să nu folosesc coloranți artificiali în alimentația familiei noastre. Îmi place mult culoarea, dar compoziția mă întorcea înapoi.
Pe un forum am găsit așa o variantă de chec (care poate fi transformat și în tort eventual), care are o culoare foarte frumoasă (nu am reușit aici să-mi fac aparatul să scoată imaginea reală) un fel de roșu închis cu tendința spre culoarea ciocolatei și toate astea... cu SFECLĂ ROȘIE!
Da, da - și nimeni nu ghicește din ce este făcut pentru că nu se simte deloc sfecla, dar poftim încă o modalitate de alimentație sănătoasă pentru copilași, Sofia l-a apreciat foarte mult, chiar prea mult :) Iese un chec perfect - moale, aromat, fraged, ciocolatos și puțin umed... vis!
Recomandare specială - lăsați checul să se răcească complet, va avea textura și gustul complet. Este bun și cald, dar puțin mai umed.
Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
0.5 pahare
aici paharul este de 250ml la toate ingredientele
●
Piure de sfeclă roșie
400 g
aici am folosit 3 sfecle medii
●
Ciocolată neagră/amăruie
50 g
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Făină albă calitate superioară
2 pahare
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Sfecla se fierbe și se curăță.
Pas 2
Se trece prin blender să fie ca un piure.
Pas 3
Într-un bol amestecați zahărul cu uleiul, adăugați sfecla roșie, vanilia și ciocolata tăiată bucățele mici.
Pas 4
Într-un alt bol amestecați restul de ingrediente uscate.
Pas 5
Și combinați compoziția de sfeclă cu cea de făină-cacao - amestecați cu mixerul sau telul.
Pas 6
Și gata - uitați ce aluat frumos avem.
Pas 7
Se toarnă într-o formă de chec simplă, așternută cu hârtie de copt și îl puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 45 de minute.
Pas 8
După acest timp faceți testul scobitorii, dacă iese curată îl scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet în tavă.
Pas 9
Taiați și savurați cu toată familia :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)