Chifle dulci cu stafide
O să vă arăt una din cele mai reușite rețete de chifle dulci, folosind aluatul dospit rapid, pe bază de ulei și lapte.
În varianta de post puneți în aluat lapte de soia și ungeți chiflele cu niște gem de caise sau cu puțin ulei. Le ungeți deasupra cu infuzie de ceai negru.
Aici vă arăt chiflele în formă de fluture și inimă - vedeți în pași jos toate etapele preparării.
Le recomand cu mare încredere, mai bune nu am făcut, pe cuvânt :) Urmează și rețeta de chifle cu mac, în altă formă bineînțeles.
Ingrediente
●
Unt
50 g
în varianta de post - gem de caise, sau ulei
●
Ouă
1 buc
pt uns deasupra - în post ungeți cu infuzie de ceai sau nu ungeți deloc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Preparați Aluatul rapid dospit.
După ce l-ați frământat a 2-a oară și s-a odihnit, îl tăiați în 16 bucățele mici, pe care le formați bile.
Pas 2
Lăsați-le 10 minute la odihnit apoi le întindeți cu sucitorul, să fie ca de 5 mm grosime.
Pas 3
Ungeți fiecare cerc de aluat cu puțin unt moale.
În varianta de post se unge cu gem de caise sau cu puțin ulei.
Pas 4
Presărați cam 0.5 lingurițe de zahăr peste unt.
Pas 5
Apoi stafidele/macul/scorțișoara.
Pas 7
Îndoiți ruloul cu marginile în mijloc.
Pas 8
Tăiați pe lungime, lăsați cam 1 cm până la margine - vedeți poza.
Pas 9
Și formăm inima - desfacem pe lateral marginile ruloului tăiat.
Pas 10
Și voila! Avem o "inimă" gata de pus la copt.
Pas 11
Și vă mai arăt cum să facem "Fluture':
- repetați pașii cu aluatul și rulourile, doar că nu îndoiți simplu ruloul - aduceți ambele margini spre mijloc - să fie cu marginile înăuntru - vedeți poza.
Pas 12
Întoarceți și tăiați ruloul pe mijloc din ambele părți - lăsați un cm pe mijloc netăiat.
Pas 13
Desfaceți marginile încet și poftim - avem un "Fluture" :)
Foarte bine de făcut așa chifle și cu copii, sunt foarte impresionați de așa lucru cu aluatul.
Pas 14
Treceți toate chiflele pe tava de cuptor și le ungeți cu ou bătut.
În post nu le ungeți deloc sau de uns cu infuzie de ceai.
Pas 15
Se pun la cuptor preîncălzit la 180 grade și lăsați 30 minute - aveți grijă că se fac destul de repede.
Pas 17
Și aici "fluturașii"...
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)