Biscuiți cu ovăz, morcovi și ghimbir

Biscuiți cu ovăz, morcovi și ghimbir

O rețetă foarte deosebită, la prima vedere nu pare deloc apetisantă combinația de ingrediente (eu le-am făcut ca biscuiți dietetici și nu prea aveam mari așteptări) dar după ce se gustă, apare senzația de "Oau!".

Sunt crocanți, grunjoși și cu aromă fină de ghimbir - toate ingredientele sunt la locul lor, cel mai important este că place foarte mult copiilor, Sofia mănâncă câte 5 o dată...

Deși le-am făcut de multe ori, totuși nu eram sigură să le pun pe site, și am zis să mai încercăm împreună la Atelier rețeta - dacă place și la altă lume, sigur merită să fie și pe site. Și a fost un pas bun, toată lumea a fost încântată de ei, mai ales că nu se așteptau la așa un gust perfect de la niște biscuiți light - fără unt, smântână, ouă, etc.

Ingrediente

Fulgi de ovăz
1 pahar
aici am folosit pahar de 300ml
Făină de secară
1 pahar
   
Morcov ras mărunt
1 pahar
   
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
   
Sare
0.25 lingurite
   
Nuci măcinate
0.5 pahare
tăiate mărunt sau măcinate, dar nu foarte fin
Zahăr de trestie
0.5 pahare
sau zahăr simplu
Ghimbir ras
1 lingurita
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregați ingredientele - 1 pahar de fulgi de ovăz, 1 pahar de făină de secară (se găsește la Carrefour sau Plafar, etc) și 1 pahar de morcov dat prin răzătoarea măruntă (cam 2 morcovi medii).

Biscuiți cu ovăz, morcovi și ghimbir - Pas 1
Pas 2

Într-un bol amestecați ingredientele uscate - ovăzul, făina de secară, bicarbonatul, sarea, zahărul și morcovul.

Biscuiți cu ovăz, morcovi și ghimbir - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați nucile și ghimbirul dat prin răzătoarea mică, amestecați (cu o lingură sau cu mâinile).

Biscuiți cu ovăz, morcovi și ghimbir - Pas 3
Pas 4

Și ultimul merge uleiul, amestecați bine cu mâinile.

Biscuiți cu ovăz, morcovi și ghimbir - Pas 4
Pas 5

Frământați așa vreo 5 minute până aluatul se prinde și este puțin lipicios. Dacă vedeți că este prea sfărâmicios mai adăugați puțin ulei.

Biscuiți cu ovăz, morcovi și ghimbir - Pas 5
Pas 6

Luați câte puțin aluat și formați bile cât o nucă.

Biscuiți cu ovăz, morcovi și ghimbir - Pas 6
Pas 7

Și le turtiți puțin să fie niște biscuiți cam de 8-10 mm grosime.

Aveți grijă la aluat, fiindcă este mai lipicios trebuie să vă spălați periodic pe mâini ca să puteți lucra bine cu biscuiții.

O descoperire la Atelier a fost că se pot face f. frumos și repede dacă vă puneți mănuși de plastic, din acelea de unică folosință.

Biscuiți cu ovăz, morcovi și ghimbir - Pas 7
Pas 8

Se aranjează pe tava teflonată, sau așternută cu hârtie de copt.

Biscuiți cu ovăz, morcovi și ghimbir - Pas 8
Pas 9

Le coaceți la 200 de grade, cam 30 de minute - aveți grijă să le țineți un pic mai mult, să se maroizeze un pic.

Biscuiți cu ovăz, morcovi și ghimbir - Pas 9
Pas 10

Lăsați să se răcească bine apoi le serviți cu un ceai sau cană de lapte - delicioși!

Dacă le serviți calzi, s-ar putea să fie mai moi.

Poftă Bună!

Biscuiți cu ovăz, morcovi și ghimbir - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (9 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 28

Madalina I.
Madalina I. 01 Apr 2020, 01:58

Fac reteta aceasta inca din 2012 si pot spune ca este reteta mea preferata atunci cand doresc sa gatesc ceva dulce, dar si sanatos in acelasi timp. Deoarece am tot incercat6-o, am adus diferite modificari, ca de exemplu adaug si lapte, pentru a nu pune atat de mult ulei dar si pt a pastra compozitia moale si prelucrabila. Am incercat sa pun si mai mult morcov sau am inlocuit nucile cu migdale si am adaugat coacaze rosii pt un plus de gust.

Multumesc pentru aceasta reteta! O voi face mereu.

Nota mea pentru rețetă:
DianaDervis101
Diana Dervis (DianaDervis101) 12 Oct 2018, 19:10

Cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat in viata mea!!

DoroshGheorgheVictoria231
Doroș Ion (DoroshGheorgheVictoria231) 14 Aug 2018, 22:21

Ai mei s-au primit pur si simplu - Deliciosi !!!!!!!!!!! Doar ca in loc de zahar am pus miere, in loc de ghimbir - stafide, si in loc de ulei am pus chefir.  

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 08 Oct 2017, 20:31

foaaarte buni ! cred ca am pus chiar mai mult morcov, am pus la ochi, dar foarte buni ! 

Nota mea pentru rețetă:
MikuIus
MikuIus 26 Nov 2016, 03:40

Am gasit reteta si mi s-a parut tare faina. Multumesc!! Si de atunci tot adaptez in functie de ce am. In loc de morcovi pun banane, faina obisnuita, in loc de ulei merge si cu iaurt, cate o data mai bat si doua albusuri de ou cu putina sare si le pun la gramada. Iese un amestec moale pe care il pun cu lingura in tigaia tapetata cu hartie de copt. Nu ies netezi si rotunzi, dar ii iubim asa uratzi si gustosi. Multumesc inca o data!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Ekaterinka
Ekaterinka 14 Sep 2016, 12:10

eu le-am pus direct  faina de grau,eram prea nerabdatoare sa ii fac si sunt absolut fantastici.m-am consolat cu cuvantul "dietetici" si mai ca i-am mincat pe toti astazi mai fac o tura,din pacate nu mai am nuci,dar am improvizat cu miez de floarea soarelui si stafide,sa vedem ce iese.multumesc pentru inca o reteta superba

Nota mea pentru rețetă:
bivolasca
bivolasca 03 Mar 2016, 12:00

Foarte gustoase! Eu am pus si fulgi de hrisca, am masurat cu paharul de 150g si mi-au iesit 23 de biscuiti....mmmm un deliciu adevarat

Poza mea pentru rețetă:
Adryya
Adryya 25 Feb 2015, 20:56

Multumesc pentru reteta! Tocmai am scos biscutii de post din cuptor, sunt foarte buni si sigur dupa ce se racesc vor fi si mai buni. Pentru gustul meu, este cam mult zahar si voi reduce putin din cantitate data viitoare. Am folosit faina de patiserie dr. Man, Slabesti mancand si am pus la robot, la maruntit, fulgii de ovaz. Am pus mai mult ulei ca sa pot lucra compozitia.

Am incercat de nenumarate ori si galeta cu mere si fructe de padure, o minunatie! plus multe alte retete, de mancaruri si dulciuri.

Poza mea pentru rețetă:
Alma Camelia
Alma Camelia 08 Jan 2013, 01:21

Lena, inca o reteta care mi-a reusit ! Am facut cu doua treimi din reteta si am pus seminte de dovleac si de floarea soarelui, ca asta aveam in casa si eram nerabdatoare sa fac biscutii.Si, dupa ce au fost gata, cu greu m-am abtinut sa nu ii mananc pe toti, iar sotul meu a fost foarte incantat ca se fac usor si au o aroma deosebita , de ghimbir.Impreuna am petrecut o seara placuta cu farfuria de biscuiti in fata alaturi de o ceasca plina cu iaurt.

Nota mea pentru rețetă:
Karen
Karen 04 Dec 2012, 23:22

Deliciosi si merita facuti cu toata increderea mai ales pentru cei mici!Am pus in loc de paharul cu faina de secara  faina alba integrala si au iesit fff buni. Un lucru esential mi se pare framantatul(presatul) bine,bine al morcovului in aluat ca sa nu fie nevoie sa puneti ulei mai mult ,eu am pus 4 linguri si o lg. de unt de cocos.Nota 10

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile