Biscuiți cu ovăz, morcovi și ghimbir
O rețetă foarte deosebită, la prima vedere nu pare deloc apetisantă combinația de ingrediente (eu le-am făcut ca biscuiți dietetici și nu prea aveam mari așteptări) dar după ce se gustă, apare senzația de "Oau!".
Sunt crocanți, grunjoși și cu aromă fină de ghimbir - toate ingredientele sunt la locul lor, cel mai important este că place foarte mult copiilor, Sofia mănâncă câte 5 o dată...
Deși le-am făcut de multe ori, totuși nu eram sigură să le pun pe site, și am zis să mai încercăm împreună la Atelier rețeta - dacă place și la altă lume, sigur merită să fie și pe site. Și a fost un pas bun, toată lumea a fost încântată de ei, mai ales că nu se așteptau la așa un gust perfect de la niște biscuiți light - fără unt, smântână, ouă, etc.
Ingrediente
●
Fulgi de ovăz
1 pahar
aici am folosit pahar de 300ml
●
Făină de secară
1 pahar
●
Morcov ras mărunt
1 pahar
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Nuci măcinate
0.5 pahare
tăiate mărunt sau măcinate, dar nu foarte fin
●
Zahăr de trestie
0.5 pahare
sau zahăr simplu
●
Ghimbir ras
1 lingurita
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregați ingredientele - 1 pahar de fulgi de ovăz, 1 pahar de făină de secară (se găsește la Carrefour sau Plafar, etc) și 1 pahar de morcov dat prin răzătoarea măruntă (cam 2 morcovi medii).
Pas 2
Într-un bol amestecați ingredientele uscate - ovăzul, făina de secară, bicarbonatul, sarea, zahărul și morcovul.
Pas 3
Apoi adăugați nucile și ghimbirul dat prin răzătoarea mică, amestecați (cu o lingură sau cu mâinile).
Pas 4
Și ultimul merge uleiul, amestecați bine cu mâinile.
Pas 5
Frământați așa vreo 5 minute până aluatul se prinde și este puțin lipicios. Dacă vedeți că este prea sfărâmicios mai adăugați puțin ulei.
Pas 6
Luați câte puțin aluat și formați bile cât o nucă.
Pas 7
Și le turtiți puțin să fie niște biscuiți cam de 8-10 mm grosime.
Aveți grijă la aluat, fiindcă este mai lipicios trebuie să vă spălați periodic pe mâini ca să puteți lucra bine cu biscuiții.
O descoperire la Atelier a fost că se pot face f. frumos și repede dacă vă puneți mănuși de plastic, din acelea de unică folosință.
Pas 8
Se aranjează pe tava teflonată, sau așternută cu hârtie de copt.
Pas 9
Le coaceți la 200 de grade, cam 30 de minute - aveți grijă să le țineți un pic mai mult, să se maroizeze un pic.
Pas 10
Lăsați să se răcească bine apoi le serviți cu un ceai sau cană de lapte - delicioși!
Dacă le serviți calzi, s-ar putea să fie mai moi.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)