Vorbeam la Atelier despre germeni și vlăstari, am adus și câte ceva din "grădina" mea și am promis cât mai repede să vă pun frumos metoda și pașii. Uitați că a venit și momentul când am terminat testele, pozele, pot să spun că știu 100% ce trebuie de făcut ca să vă iasă perfect și sper să vă ajut și pe voi să aveți curajul să faceți la fel. Având așa o doză de germeni periodic în frigider o să vă asigurați întotdeauna plusul de vitamine, minerale, proteine necesare familiei dvs, mai ales în perioada de iarnă, când sunt puține legume natural crescute.
Câteva plusuri despre germeni:
- germenii de cereale au proprietăți unice, specifice, aceasta pentru că în starea de germen, mai exact atunci când sămânța se dezvoltă încercând să dea naștere plantei al cărui material genetic îl poartă, germenul înmagazinează o serie de substanțe cu potențial maxim astfel să poată suplini necesarul imens de energie de care ar avea nevoie ca să devină plantă. Există chiar o ramură a medicinii naturiste numită gemoterapie;
- sunt foarte bogate în minerale, vitamine, proteine și enzime;
- mai multe vedeți pe site-ul Ligiei Pop, articolul despre germeni.
Deci este de bine, așa că m-am apucat și eu de treabă - am tot lăsat pentru că mi se părea că fără germinatori și aparate speciale nu reușesc și tot așteptam momentul să fac o gaură în buget pt această cauză. Dar m-am mai uitat pe net, pe niște video și am zis să încep așa, fără mari ustensile moderne, s-o iau cu începuturile și am mers bine. Până la urmă mi-am dat seama că este mult mai simplă, ieftină și comodă germinarea la borcane, sigur nu mai cumpăr niciun fel de germinator.
Urmați pașii de mai jos și sigur o să aveți cei mai sănătoși și siguri germeni de cereale.