Supă de roșii raw
Încă o rețetă care a avut succes la Atelier și am zis că până mai sunt legume bune în piață să încercați această supă de roșii deosebită. Gustul minunat al supei a fost o surpriză pentru mine, dacă nu o gustam sigur nu mă aventuram să v-o arăt și vouă - foarte fină, aromată, cremoasă și gustoasă, recomand să încercați neapărat. Are ceva asemănător cu Gazpacho, dar parcă mai fină.
Crutoanele le-am improvizat din dovlecei și a fost exact ce trebuia, a dat o notă de crantz în supă și un plus de vitamine (împreună cu vlăstarii și germenii de casă, urmează și astea să vi le arăt cum se fac, în poze și pași).
Rețeta este preluată de pe site-ul Ligiei Pop, chiar o mare inspirație și descoperire pentru mine în domeniul raw.
Ingrediente
●
Roșii
500 g
coapte bine și naturale, nu cele turcești
●
Ulei de măsline extravirgin
2 linguri
sau de floarea soarelui
●
Pătrunjel verde
1 legatura
1 legătură mică - în plus puteți adăuga și busuioc
●
Sare
1 lingura
după gust, în plus usturoi pudră și oregano
●
Roșii uscate în ulei de măsline
3 buc
sau roșii uscate la soare, înmuiate în apă - dar este opțional, puteți și să nu puneți
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți și spălați legumele.
Pas 2
Într-un blender se pun roșiile curățate de cotoare, la fel și ardeii, jumătate de dovlecel tăiat cubulețe mari, usturoiul, sare, ulei și busuioc (opțional).
Aveți grijă să păstrați întregi jumătatea de dovlecel rămasă și 1 roșie pentru mai încolo.
Pas 3
Se adaugă 1 pahar de apă și blendați bine compoziția, să fie cât mai cremoasă.
Pas 4
Apoi turnați supa într-un bol mai mare, potriviți de sare, și dacă o vreți mai groasă sau subțire, puteți să mai adăugați puțină apă plată.
Pas 5
Adăugați o roșie tăiată cubulețe și verdeață mărunțită bine, amestecați.
Pas 6
Și facem "crutoanele" - jumătatea de dovlecel rămasă se taie cubulețe mici, se amestecă cu puțin ulei de măsline, usturoi pudră, oregano și sare.
Pas 7
Și gata, o serviți în boluri, presărată cu "crutoane" și eventual ceva germeni sau vlăstari, dacă aveți și vă place.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 l
(3-4 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării: