Supă de roșii raw

Supă de roșii raw

Încă o rețetă care a avut succes la Atelier și am zis că până mai sunt legume bune în piață să încercați această supă de roșii deosebită. Gustul minunat al supei a fost o surpriză pentru mine, dacă nu o gustam sigur nu mă aventuram să v-o arăt și vouă - foarte fină, aromată, cremoasă și gustoasă, recomand să încercați neapărat. Are ceva asemănător cu Gazpacho, dar parcă mai fină.

Crutoanele le-am improvizat din dovlecei și a fost exact ce trebuia, a dat o notă de crantz în supă și un plus de vitamine (împreună cu vlăstarii și germenii de casă, urmează și astea să vi le arăt cum se fac, în poze și pași).

Rețeta este preluată de pe site-ul Ligiei Pop, chiar o mare inspirație și descoperire pentru mine în domeniul raw.

Ingrediente

Roșii
500 g
coapte bine și naturale, nu cele turcești
Ardei gras roșu
1 buc
   
Dovlecel
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Ulei de măsline extravirgin
2 linguri
sau de floarea soarelui
Pătrunjel verde
1 legatura
1 legătură mică - în plus puteți adăuga și busuioc
Sare
1 lingura
după gust, în plus usturoi pudră și oregano
Roșii uscate în ulei de măsline
3 buc
sau roșii uscate la soare, înmuiate în apă - dar este opțional, puteți și să nu puneți

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți și spălați legumele.

Supă de roșii raw - Pas 1
Pas 2

Într-un blender se pun roșiile curățate de cotoare, la fel și ardeii, jumătate de dovlecel tăiat cubulețe mari, usturoiul, sare, ulei și busuioc (opțional).

Aveți grijă să păstrați întregi jumătatea de dovlecel rămasă și 1 roșie pentru mai încolo.

Supă de roșii raw - Pas 2
Pas 3

Se adaugă 1 pahar de apă și blendați bine compoziția, să fie cât mai cremoasă.

Supă de roșii raw - Pas 3
Pas 4

Apoi turnați supa într-un bol mai mare, potriviți de sare, și dacă o vreți mai groasă sau subțire, puteți să mai adăugați puțină apă plată.

Supă de roșii raw - Pas 4
Pas 5

Adăugați o roșie tăiată cubulețe și verdeață mărunțită bine, amestecați.

Supă de roșii raw - Pas 5
Pas 6

Și facem "crutoanele" - jumătatea de dovlecel rămasă se taie cubulețe mici, se amestecă cu puțin ulei de măsline, usturoi pudră, oregano și sare.

Supă de roșii raw - Pas 6
Pas 7

Și gata, o serviți în boluri, presărată cu "crutoane" și eventual ceva germeni sau vlăstari, dacă aveți și vă place.

Poftă Bună!

Supă de roșii raw - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 l (3-4 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Sursă: Ligia Pop

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

anabalmus
anabalmus 24 Oct 2012, 10:44

Felicitari! Si mie imi plac retetele Ligiei, chiar am incercat cate ceva.

floricov
floricov 24 Oct 2012, 11:20

Aceasta supa este minunată, am gustat-o la atelier. 

tiki
tiki 10 Sep 2013, 07:52

O intrebare. Rosia uscata, cand se pune, ca nu am gasit-o la preparare.?

lena
Elena (lena) tiki 10 Sep 2013, 09:55

Se pune impreuna cu celelalte rosii, la inceput.

tiki
tiki 11 Sep 2013, 15:51

Buna Lena, buna supa. Dar......parca mi s-a facut frig. Aceasta supa trebuie mancata cand e canicula ca sa te racoreasca. Parca supa de pui a la grec de duminica mi-a placut mai mult. hahaha. E altceva. da, acele crutoane din dovlecel, au ridicat-o mult. Multumesc.

Poza mea pentru rețetă:
ligiadragut
ligia (ligiadragut) 12 Apr 2014, 14:30

in spania si o supa Gazpacho  dar nu are dovlecel pune casraveti ,ceapa,usturoi ,ardei.rosii ulei de masline si apa super buna vara se bea in loc de apa .felicitari pt retete