Pui în sos
Nu știu cum să formulez altfel denumirea rețetei, pentru că așa și este de fapt - puiul și sosul sunt un tandem, așa făcut ca să mâncați carnea, să înmuiați pâine în sos și să vă fie puțină o porție:)
Când eram copil, mergeam la bunica și la întrebarea ce să-mi facă de mâncare, strigam tare "sos de pui"! Îmi plăcea mult să dau cu pâine acolo și să savurez carnea...
Nu am reușit să preiau rețeta de la bunica și tot îmi stătea în gând și minte gustul acela - dar așa a fost întâmplarea că într-o vizită vara aceasta la mama soacră am fost servită cu așa mâncare și imediat mi s-au trezit din nou simțurile și amintirile. Bineînțeles că am fost numai ochi și urechi la rețetă, am refăcut-o și o pun pe site, pentru viitoarele mele nepoate/nepoți, să nu se piardă prin istorie :)
Am reușit să pun pe blog ultimele poze și impresii de la vacanța la țară, asta ca o completare la atmosfera rețetei :)
Ingrediente
●
Pui întreg
1 buc
de preferat unul bio
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Încingeți uleiul într-o cratiță cu fundul gros, dar mai bine într-un tuci/ceaun.
Pas 2
Adăugați puiul porționat bucăți mici, spălat bine și scurs de apă.
Amestecați periodic până se evaporă apa și se rumenește ușor.
Pas 3
În acest timp tăiați ceapa mărunt.
O puneți la călit în puțin ulei.
Pas 4
Când începe să se rumenească adăugați roșiile mărunțite bine cu cuțitul, sau blenderul.
Pas 5
Amestecați și lăsați să se călească bine, până roșiile se înmoaie.
Pas 6
Când carnea s-a rumenit adăugați sosul de roșii în ceaun, amestecați.
Pas 7
Adăugați apă clocotită cât să acopere carnea.
Pas 8
Opțional puteți să puneți și cartofi tăiați cubulețe, să mai fie ceva garnitură pe lângă carne.
Adăugați frunza de dafin.
Pas 9
Când începe să fiarbă, faceți focul mic, acoperiți oala cu capac și lăsați 30 minute.
Dacă este o găină mai bătrână de țară, o lăsați să fiarbă singură în apă până este moale, apoi adăugați cartofii și fierbeți 30 de minute.
Pas 10
Într-o jumătate cană de apă dizolvați 2 linguri de făină, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Adăugați acest amestec în sosul gata, ca să-l mai legați puțin și să fie mai cremos.
Pas 11
Dacă vreți sosul mai gros, mai repetați o dată procedura cu făina.
Amestecați, potriviți de sare/piper, lăsați să fiarbă puțin, vreo 5 minute și stingeți focul.
Pas 12
Și gata, îl serviți cu mare plăcere și savurați...
Poftă bună!
Cantitate:
2 kg
(6-7 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării: