Clătite de ovăz și griș
Vă spuneam eu mai înainte că îmi plac mult rețetele rusești de clătite - ei sunt meșteri în diverse rețete de clătite deosebite, gustoase și arătoase. Așa și această rețetă mi-a atras atenția în primul rând că este din fulgi de ovăz, și că avea foarte multe păreri pozitive pe forumul unde am găsit-o.
Mi-au ieșit niște clătite minunate! Puțin groase, gustoase, moi, dar în același timp și ușor grunjoase de la fulgii de ovăz. În plus se prepară simplu, doar să aveți grijă că trebuie înmuiate fulgii de ovăz și grișul 2 ore înainte de a prepara clătitele.
Cu siguranță le voi mai face, Sofiei i-au plăcut mult și încă o metodă de a găti sănătoșii fulgi de ovăz.
Ingrediente
●
Fulgi de ovăz
1 pahar
de 250ml
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
500 ml
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Înt-un bol puneți fulgii de ovăz și grișul.
Pas 2
Adăugați chefirul, amestecați bine cu un tel și lăsați să se înmoaie timp de 2 ore.
Pas 3
După acest timp adăugați restul ingredientelor și amestecați din nou bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Pas 4
Încălziți bine o tigaie, o ungeți cu o pensulă cu puțin ulei și turnați câte 1 lingură mare de aluat în tigaie.
Se coc la foc mediu, când încep să iasă bule de aer și nu mai sunt porțiuni lichide la suprafață le întoarceți pe partea cealaltă.
Pas 5
Se rumenesc frumos pe ambele părți.
Pas 6
Astfel faceți tot aluatul, tigaia nu o mai ungeți cu ulei deloc(am folosit tigaie teflonată).
Pas 7
Și gata, sunt bune calde și reci servite cu orice vă place - dulceață, gem, smântână, miere, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
15 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)