Ingrediente
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Esență de vanilie
2 buc
2 fiole
●
Cacao pudră
1 lingura
1 lingură rasă
●
Amidon alimentar
1 lingurita
●
Stafide
0.5 pahare
puteți adăuga nu numai stafide, dar și alte fructe uscate, nuci, coajă rasă de lămâie, etc
●
Făină albă calitate superioară
1.5 pahare
este o cantitate aproximativă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mai întâi vom face aluatul:
Se cerne făina și se amestecă cu praful de copt.
Pas 2
Se topesc 100g de unt, se lasă să se răcorească puțin.
Pas 3
Peste unt se adaugă 1/3 de pahar de zahăr, 1 fiolă de esență de vanilie - se amestecă bine toate.
Pas 4
Apoi se adaugă 1 lingură rasă de cacao, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Pas 5
În compoziția asta se bate 1 ou, se amestecă.
Pas 6
Adăugați făina și faceți un aluat care nu se lipește de mâini.
Pas 7
Se ia 1/3 de aluat și se pune în congelator. Cealaltă bucată o vom întinde în tavă.
Pas 8
Ungeți o tavă de 20x20 sau 18x25, cu unt. Întindeți aluatul uniform - eu am făcut-o cu mâinile, aluatul este mai moale, și va fi mai ușor așa.
Pas 9
Acum vom prepara amestecul de brânză:
Se topesc 30g de unt.
Pas 10
Din 3 ouă se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile le puneți la frigider.
Pas 11
Amestecați bine brânza cu o lingură, să nu fie cocoloașe. Dacă aveți brânză din aia mai uscată, o treceți prin sită.
Pas 12
La brânză adăugați restul de zahăr și 1 esență de vanilie, amestecați bine.
Pas 13
Gălbenușurile se amestecă bine cu o lingură.
Pas 14
Peste amestecul de brânză se adaugă untul topit și răcorit - amestecați bine.
Pas 15
Apoi adăugați gălbenușurile, amestecați.
Pas 16
Stafidele le spălați, adăugați peste brânză. Acum adăugați și 1 lingură de amidon.
Amestecați bine.
Pas 17
Albușurile se bat spumă tare.
Pas 18
Îl adăugați în compoziția de brânză și amestecați atent cu o lingură.
Pas 19
Acum turnați amestecul de brânză peste aluatul întins mai înainte în tavă. Nivelați bine.
Pas 20
Aluatul care era în congelator îl radeți deasupra compoziției de brânză din tavă. Folosiți răzătoarea cea medie.
Pas 21
Lăsați tava la cuptor, la aproximativ 180 de grade - 30 de min. O scoateți apoi și lăsați să se răcorească.
Pas 22
După ce s-a răcorit, o porționați și savurați :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
dificil
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)