Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci

O prăjitură foarte bună, deși poate pare că este mai complicat de preparat, vă asigur că nu este - rezultatul este absolut delicios și merită toate eforturile.

Ingrediente

Unt
130 g
   
Ouă
4 buc
   
Zahăr
1 pahar
   
Brânză de vaci
500 g
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Esență de vanilie
2 buc
2 fiole
Cacao pudră
1 lingura
1 lingură rasă
Amidon alimentar
1 lingurita
   
Stafide
0.5 pahare
puteți adăuga nu numai stafide, dar și alte fructe uscate, nuci, coajă rasă de lămâie, etc
Făină albă calitate superioară
1.5 pahare
este o cantitate aproximativă

Pași de urmat

Pas 1

Mai întâi vom face aluatul:

Se cerne făina și se amestecă cu praful de copt.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 1
Pas 2

Se topesc 100g de unt, se lasă să se răcorească puțin.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 2
Pas 3

Peste unt se adaugă 1/3 de pahar de zahăr, 1 fiolă de esență de vanilie - se amestecă bine toate.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 3
Pas 4

Apoi se adaugă 1 lingură rasă de cacao, amestecați bine să nu fie cocoloașe.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 4
Pas 5

În compoziția asta se bate 1 ou, se amestecă.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 5
Pas 6

Adăugați făina și faceți un aluat care nu se lipește de mâini.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 6
Pas 7

Se ia 1/3 de aluat și se pune în congelator. Cealaltă bucată o vom întinde în tavă.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 7
Pas 8

Ungeți o tavă de 20x20 sau 18x25, cu unt. Întindeți aluatul uniform - eu am făcut-o cu mâinile, aluatul este mai moale, și va fi mai ușor așa.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 8
Pas 9

Acum vom prepara amestecul de brânză:

Se topesc 30g de unt.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 9
Pas 10

Din 3 ouă se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile le puneți la frigider.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 10
Pas 11

Amestecați bine brânza cu o lingură, să nu fie cocoloașe. Dacă aveți brânză din aia mai uscată, o treceți prin sită.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 11
Pas 12

La brânză adăugați restul de zahăr și 1 esență de vanilie, amestecați bine.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 12
Pas 13

Gălbenușurile se amestecă bine cu o lingură.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 13
Pas 14

Peste amestecul de brânză se adaugă untul topit și răcorit - amestecați bine.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 14
Pas 15

Apoi adăugați gălbenușurile, amestecați.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 15
Pas 16

Stafidele le spălați, adăugați peste brânză. Acum adăugați și 1 lingură de amidon.

Amestecați bine.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 16
Pas 17

Albușurile se bat spumă tare.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 17
Pas 18

Îl adăugați în compoziția de brânză și amestecați atent cu o lingură.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 18
Pas 19

Acum turnați amestecul de brânză peste aluatul întins mai înainte în tavă. Nivelați bine.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 19
Pas 20

Aluatul care era în congelator îl radeți deasupra compoziției de brânză din tavă. Folosiți răzătoarea cea medie.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 20
Pas 21

Lăsați tava la cuptor, la aproximativ 180 de grade - 30 de min. O scoateți apoi și lăsați să se răcorească.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 21
Pas 22

După ce s-a răcorit, o porționați și savurați :)

Poftă Bună!

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 22

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 47

eduardu
Eduardu (eduardu) 19 Feb 2017, 17:34

Reteta simpla si foarte buna! Cred ca e cea mai buna prajiturica cu branza pe care am facut-o!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
EllyAniței653
Elly Aniței (EllyAniței653) 03 Sep 2016, 13:13

Nu s-ar putea face blatul si cu faina neagra integrala? Multumesc! :)

lena
Elena (lena) Elly Aniței (EllyAniței653) 03 Sep 2016, 13:46

Da, cred ca se poate.

ciorbea688
ciorbea dorina ioana (ciorbea688) 27 Jun 2016, 15:49

delicioasa, am dublat cantitatile pentru tava clasica de aragaz

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
dobrenicoleta
Nicoleta (dobrenicoleta) 24 Mar 2016, 21:36

F buna !

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 25 Jan 2016, 21:37

Buna. Avand f. multa br.de vaci (facuta de mine), pachete si pachetele in congeelator, am facut si eu aceasta reteta. F. buna,dar branza mea fiind  f. uscata, desi am adaugat o lingura de smantana, parca nu "aluneca". Hahaha. Puteam sa fac intr-o tava putin mai mare ca mi s-a parut cam multa "crema". Data viitoare,  sa fie si mai multa. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Katrin
Katrin 18 Nov 2014, 18:31

Delicioasa! Sotul meu s-a indragostit ... si de prajitura, si de mine :)

Multumesc Lena!

Poza mea pentru rețetă:
Corina79
Corina79 03 Dec 2012, 21:03

E o prajitura buna si  interesanta. Branza e foarte pufoasa.

Baietelul meu se uita cu interes la ea :) dar nu are voie inca.

Poza mea pentru rețetă:
Issa
Issa 20 Jun 2012, 00:25

Aceasta receta am gasit in alta parte dar sa stii Lena ca e la fel ca si a ta, e super si de cate ori o prepar imi iese foarte bine. Mersi mult pentru recetele tale.

Poza mea pentru rețetă:
Janeth
Janeth Issa 11 Mar 2017, 00:16

Rețeta!!! se spune corect româneşte, nu "receta".

inuzza
inuzza 21 Mar 2011, 18:11

Am facut prajitura aceasta cind eram insarcinata, un mod in care puteam sa maninc brinza . Am ramas incintata, si sotul la fel a mincat cu pofta . Receta e nemaipomenita.Am facut prajitura cu brinza facuta dupa receta ta si a fost un succes!!!!!! Merci de nenumarate ori!!

Nota mea pentru rețetă:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 17 Sep 2010, 19:21

mmmm tare bine arata prajitura asta maine o incerc sper sa-mi reuseasca

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile