Sos Pesto Genovese
Am ajuns și eu să adun într-un final ingredientele pentru acest sos clasic "pesto alla genovese" și sunt atât de impresionată de el că deja am făcut a 2-a tură.
Semințele de pin le-am luat de la Carrefour și de la EVI, busuioc mult și proaspăt am găsit în piață, parmezanul chiar nu mai este o problemă - așa că se poate :)
Este foarte aromat, fin și gustos - acum cu sezonul roșiilor gustoase sigur o să-l puteți folosi la maxim. Îl am în frigider și oricând mi-e poftă pun câte puțin pe: pâine, paste, roșii, brânză, etc.
Ingrediente
●
Busuioc
50 g
busuioc proaspăt - 5-6 fire
●
Semințe de pin
2 linguri
●
Ulei de măsline extravirgin
100 ml
●
Sare
0.5 lingurite
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți toate ingredientele într-un robot/blender.
Sarea o lăsați la urmă, pentru că parmezanul este sărat, aveți grijă.
Pas 2
Blendați bine, până devine o pastă omogenă și fină.
Pas 3
Potriviți de sare și puteți să mai adăugați ulei, dacă îl vreți mai gros sau subțire.
Pas 4
L-am folosit la Salata Caprese, urmează și rețeta.
Pas 5
O variație de Caprese cu roșii cherry și mozzarella biluțe.
Pas 6
Și paste cu sos pesto - delicioase rău de tot...
Poftă Bună!
Cantitate:
300 g
(10-12 porții)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)