Sos Pesto Genovese

Sos Pesto Genovese

Am ajuns și eu să adun într-un final ingredientele pentru acest sos clasic "pesto alla genovese" și sunt atât de impresionată de el că deja am făcut a 2-a tură.

Semințele de pin le-am luat de la Carrefour și de la EVI, busuioc mult și proaspăt am găsit în piață, parmezanul chiar nu mai este o problemă - așa că se poate :)

Este foarte aromat, fin și gustos - acum cu sezonul roșiilor gustoase sigur o să-l puteți folosi la maxim. Îl am în frigider și oricând mi-e poftă pun câte puțin pe: pâine, paste, roșii, brânză, etc.

Ingrediente

Busuioc
50 g
busuioc proaspăt - 5-6 fire
Semințe de pin
2 linguri
   
Parmezan ras
2 linguri
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Ulei de măsline extravirgin
100 ml
   
Sare
0.5 lingurite
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Puneți toate ingredientele într-un robot/blender.

Sarea o lăsați la urmă, pentru că parmezanul este sărat, aveți grijă.

Sos Pesto Genovese - Pas 1
Pas 2

Blendați bine, până devine o pastă omogenă și fină.

Sos Pesto Genovese - Pas 2
Pas 3

Potriviți de sare și puteți să mai adăugați ulei, dacă îl vreți mai gros sau subțire.

Sos Pesto Genovese - Pas 3
Pas 4

L-am folosit la Salata Caprese, urmează și rețeta.

Sos Pesto Genovese - Pas 4
Pas 5

O variație de Caprese cu roșii cherry și mozzarella biluțe.

Sos Pesto Genovese - Pas 5
Pas 6

Și paste cu sos pesto - delicioase rău de tot...

Poftă Bună!

Sos Pesto Genovese - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (10-12 porții)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

tiki
tiki 26 Sep 2017, 23:31

Buna seara. Astazi am primit de la o prietena o punguta cu 260 gr.de frunze de busuioc si am facut din nou acest sos parfumat de busuioc. Acuma l-am terminat de facut. Vineri imi fac cu paste. Este nemaipomenit de bun. Multumesc Lena de reteta.

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 24 Jul 2016, 20:17

Buna. Tot eu. Azi am mancat sos si parca nu era taiat, dar...Apoi m-am uitat la multe poze pe net si parca tot era ca al meu. Uite aici o poza, nu cu pesto-ul meu si cum se prelinge ulei. Asa trebuie ? Si al meu e asa. Nu-i mai fac nimic. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) tiki 24 Jul 2016, 20:25

Da, e bun asa :)

tiki
tiki 23 Jul 2016, 17:53

Buna. Ce mai faci ? Oare poti sa ma lamuresti? Am terminat acuma 2 portii din acest sos ca am gasit niste busuioc nemaipomenit la piata. Si ce crezi? Mi s-a taiat !!!! Oare de ce? Recunosc ca eu am adaugat si cam o lingura de suc de lamaie rece. (asa fac la lerda si nu se-ntampla nimic.) Mi-e asa de ciuda. Mai am busuioc oare as putea sa - l blendez si sa torn cate un pic din cel  taiat ? Si l-am spalat.... si sters. Offff. Pupici.

lena
Elena (lena) tiki 23 Jul 2016, 21:21

Buna Sanda, nu am patit niciodata, incearca si asa...

LAURA PALOMA
LAURA PALOMA 21 Feb 2015, 22:28

este super ,,, dar as vrea sa stiu aici in Spaña gasesc busuioc si seminte ,,,,? si cu se spune in spañola ,,,mersi

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 02 Aug 2014, 20:28

Buna. Am luat azi din piata busuioc si in sfarsit am facut si eu acest minunat parfum. Eu fac de leurda tot asa, am si pozat sa postez pas cu pas, dar ramane ptr.la anu ca acuma nu mai e de actualitate. Este f. bun. Eu am in congelator cateva pungi cu leurda mixata si cand vreau adaug restul. Si  acest sos se poate congela. Eu l-am facut mai tare, cu ulei mai putin si va spun si de ce? Se tine in frigider in borcan si trebuie neaparat acoperit cu o pelicula de ulei dupa fiecare "consumatie". Si atunci e mai lichid si e asa de bun acel ulei de deasupra. Eu mi-am pis numai putin pe o felie de paine prajita. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Geea
Geea 06 Jun 2012, 09:49

Cred ca este delicios sosul, combinatiile sunt excelente. Il voi incerca si eu!

sara33
sara33 05 Jun 2012, 20:32

buna lena!ce sa mai discutam!atata timp kt e facut cu dragoste si impartasit din suflet cu noi,internautele/tii,este delicios,cel mai bun!

Nota mea pentru rețetă:
victo
Victoria Stanciu (victo) 05 Jun 2012, 15:51

Este un sos excelent ,poti face diverse combinatii

Nota mea pentru rețetă:
mioara
mioara 05 Jun 2012, 14:56

intradevar asa se face dar lipseste un ingredient adica ricota e o brinza asemanatoare cu urda noastra.acesta salsa trb sa fie grosuta pt ca in momentul cand o pui pe pastele fierbinti ea se moaie.va spun e o bunatate.eu locuiesc la genova practic aici se naste pesto.se chiama pesto a la genovese cu busuioc de pra e un busuioc anume.

Nota mea pentru rețetă:
igorbt
Igor Butuc (igorbt) 05 Jun 2012, 09:43

Intradevar, poti face combinatii excelente cu acest sos.

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile