Prăjitură cu banane și ciocolată
"Chocolate banana cake" - asta-i denumirea originală, o luați sau ca tort sau ca prăjitură - depinde cum îl formați. Eu am zis că ar fi un tort perfect și rapid, sau o prăjitură foarte, foarte bună - prea bună pentru a fi doar prăjitură :) Să știți că cel mai greu pas la rețetă a fost să-i fac poza finală - am făcut mai mult de 20 de poze, și niciuna nu-mi plăcea cum iese - niciuna nu putea să arate perfect culoarea, textura și perfecțiunea prăjiturii.
Deci un pic despre gustul prăjiturii - moale, pufoasă, un pic umedă, aromă intensă de ciocolată plus toate astea unse cu o glazură care efectiv se topește în gură. În plus, ingredientele sunt simple, nimic complicat la preparare, totul banal și repede.
Vă recomand neapărat s-o încercați, chiar merită mai mult decât oricare alta.
Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
245 g
●
Praf de copt
1.5 lingurite
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Esență de vanilie
1 buc
1 fiolă
●
Ciocolată neagră/amăruie
200 g
●
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
170 ml
●
Unt
14 g
1 lingură de unt
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade, sau o temperatură medie pentru cei fără termometru la cuptor.
Mixați într-un bol toate ingredientele uscate - făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul, cacao și sarea.
Pas 2
Într-un alt bol pisați bine bananele.
Pas 3
Adăugați ouăle și amestecați cu un tel.
Pas 4
Adăugați apa caldă, uleiul, laptele și esența de vanilie - mixați bine cu telul.
Pas 5
Apoi adăugați ingredientele uscate la cele umede - amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe. Va ieși un aluat mai lichid și uniform.
Pas 6
Ungeți cu unt sau ulei o tavă adâncă de cuptor - eu am folosit una rotundă cu diametrul de 28 cm. Puteți să folosiți și una dreptunghiulară de maxim 23x33 cm.
Pas 7
Turnați aluatul în tavă și puneți la cuptor pentru 40-45 de minute.
Pas 8
Este gata după ce o testați cu o scobitoare. O scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Pas 9
După ce s-a mai răcit i-am scos și pereții detașabili - așa este gata de ornat cu cremă de ciocolată.
Pas 10
Acum pregătim crema de ciocolată.
Ciocolata se rupe bucățele și se pune într-un bol mai mare și adânc.
Pas 11
Puneți într-o cratiță smântâna dulce și untul, lăsați până începe ușor să fiarbă - mai amestecați cu telul și stingeți. Nu o lăsați să fiarbă, doar să ajungă la temperatura de fierbere.
Pas 12
Turnați amestecul așa fierbinte peste ciocolata bucățele - amestecați cu o lingură de lemn sau paletă până se dizolvă complet ciocolata în amestecul de smântână cu unt - va rezulta o cremă de ciocolată uniformă și lucioasă.
Pas 13
Apoi bateți bine amestecul cu mixerul la viteză mai mare - crema se mai uniformizează și devine mai pufoasă.
Pas 14
Turnați crema peste blatul răcit și o nivelați cu cuțitul sau lingura. Eu am folosit o paletă din aceea pentru a orna torturile.
Puneți prăjitura la rece să se întărească puțin crema.
Pas 15
Se poate servi imediat ce s-a mai întărit puțin crema. Delicioasă cu cafea, lapte sau ceai - pentru amatorii de ciocolată și așa, fără nimic :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (18 voturi)